fbpx

Фондация БЪЛГАРИН подпомогна наградния фонд на два детски фолклорни конкурса.

Тази събота и неделя на 24-25 март в сърцето на България се проведоха два от най-големите и очаквани детски фолклорни конкурси в страната – 18-тото издание на “Орфеево изворче” в гр. Стара Загора и 4-тото издание на “Орфееви таланти” в гр. Пловдив. Фондация БЪЛГАРИН продължава своята активна работа в подкрепа на талантливи деца изучаващи български фолклор, като дари по 1000 лв. за подпомагане на наградния фонд и на двата конкурса, които бяха използвани за награди, грамоти и статуетки за най-талантливите деца.

Председателят на УС на Фондация БЪЛГАРИН – Ивайло Николов, връчи голямата награда на  “Орфеево изворче” гр. Стара Загора на Фолклорна група “Веселина” от гр. Благоевград. 

"Орфеево изворче" - гр. Ст. Загора
Гала концерт и награждаване на лауреатите на Орфеево изворче 2018

Сред приятелските организации, които подкрепиха „Орфеево изворче“, беше Ротари Клуб – Стара Загора, които подпомогнаха осъществяването на авторитетният детски фолклорен конкурс.

Специална награда на Ротари Клуб Стара Загора
Драгни Драгнев получава специалната награда за Гайдарски състав „Кавадари“ при СУ за ХНИ „К.Преславски“ – Варна, връчена от Николай Колев – Ротари Клуб Стара Загора

Голямата награда на “Орфееви таланти” гр. Пловдив – стерео уредба бе връчена от Ивайло Николов на Детско- юношески Фолклорен ансамбъл „Пиринска Китка “ гр. Благоевград.

"Пиринска Китка " гр. Благоевград - носителите на Голямата награда Орфееви таланти 2018
Фолклорен ансамбъл „Пиринска Китка “ гр. Благоевград

Ръководството на Фондация БЪЛГАРИН изразява своята благодарност към организаторите за перфектните условия, в които преминаха конкурсите и изразиха готовност за съдействие и подкрепа, и на следващите издания. 

Каменовски традиции на сцената на "Орфееви таланти" 2018
Каменовски традиции на сцената на „Орфееви таланти“ 2018

Автор: Станимир Георгиев

Вашият коментар