fbpx

Фондация БЪЛГАРИН и Сдружение “Хайдути” с обединени усилия в подкрепа на талантливи деца изучаващи български фолклор.

Очаквайте  в Събота 13.Октомври 2018 г. благотворителната изложба “НосиЯ до сърцето”, организирана от Фондация БЪЛГАРИН да гостува на последният за годината хайдушки сбор организиран от Община Симитли заедно със Сдружение Хайдути в село Тросково, област Благоевград. Организаторите на събора с този си жест изразиха своята подкрепа към родолюбивата инициатива на Фондация БЪЛГАРИН за закупуване на народни носии и фолклорни инструменти на нуждаещите се деца от фолклорни училища и читалища.

Дарение носии, НУФИ Широка лъка

Директора на НУФИ Широка лъка г-жа Стоянка Тенова и екипа на Фондация БЪЛГАРИН

Благотворителната изложба ще продължи до нова година, след което ще бъдат обявени резултатите от нея. С реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии за талантливите деца от:

  • НГХНИ “Константин Преславски” – гр.Варна
  • СУ „Елин Пелин“ гр. Варна
  • НУФИ Филип Кутев гр.Котел
  • НУФИ Широка Лъка
  • НУМТИ „Добрин Петков“ гр. Пловдив

Отново ще подкрепим и нашите партньори от Национален етнографски музей и кампанията им за създаване на дигитален образователен център.

На благотворителната кауза откликнаха талантливите художници  Георги Петров, Юлия бузилова, Яна Любенова, Миряна Койнова, Радосвета Желязкова и Ирина Цветкова, които ще представят свои творби с етнографска тематика и фолклорни мотиви.