fbpx

Фондация БЪЛГАРИН организира новогодишен обяд “За хора в нужда”

Фондация БЪЛГАРИН организира празничен, новогодишен обяд “За хора в нужда” за близо 1000 социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на гр. Варна. Само за два дни беше осъществена координацията с община Варна и Българската Агенция за Безопасност на Храните / БАБХ. Тази кампания доказва за пореден път, че когато има желание може да се намери начин да се ощастливят най-нуждаещите се в нашето общество, пък било то и само за един ден. Раздаването на празничният обяд “За хора в нужда” се проведе съвместно с екипа на СНЦ “Здраве Култура Самочувствие” в обществената трапезария към дирекция “Социални дейности” на община Варна.

Доброволците от Фондация БЪЛГАРИН с част от нуждаещите се.

Много наши приятели и съмишленици пожелаха анонимно да помогнат с хранителни продукти и средства. Успяхме със задружни усилия да осигурим богато меню включващо: Над 350 порции гулаш, повече от 200 порции боб чорба, 200 порции шкембе чорба и над 220 порции пилешка супа. Празничният обяд беше подсладен и с 400 десерта. Част от храната беше дарена на Дом за стари хора “Гергана” и на Дом за възрастни хора с увреждания.

Много нуждаещи се хора бяха зарадвани и с топли дрехи.

Добри хора използваха възможността да разчистят гардеробите си и дариха стари и нови дрехи, и обувки на нуждаещите се, с което допълнително ги зарадваха. 8 доброволеца от екипа на Фондация БЪЛГАРИН се включиха активно в раздаването на топлата храна и дрехи. “За хора в нужда” беше и последната за 2018 г. инициатива на Фондация БЪЛГАРИН. Съединението прави силата!!!