Мисия на Фондация БЪЛГАРИН

БЪЛГАРИН има мисия да съхранява и популяризира българският фолклор, и народно творчество, да развива благотворителна и обществена дейност в подкрепа на нематериалното културно-историческо наследство на България.

БЪЛГАРИН

В основата на името му се съдържа смисълът на „благ човек“. Животът му е магия, кодирана в минало за самодиви и змейове. Неговата музика е разтърсващото звучене на гайдата, а щом чуе кавал светът сякаш се разтваря и всяка врата се отключва. Неговата история е съшита с шевица. Слънцето е негов знак, а бурята може да му е пътека. Корените му са дълбоки и винаги го връщат у дома. Прогонва злото чрез танц с енергия, споделена ръка за ръка. Танцува бос в жаравата, играе хоро в ледена вода и може да измоли дъжд…

Той си ти. Той съм аз. Всички ние. БЪЛГАРИН.

Българин се ражда като личен блог преди няколко години и, потопен в магията на българския фолклор, в музиката и танците на Жеравна, Рожен и Гела, пораства във фондация. Днес „Българин“ е кауза за съхраняване на най-голямото ни наследство, което прави богат всеки от нас. Наследството на дедите ни.

БЪЛГАРИН носи, пази и обича България в сърцето си.

БЪЛГАРИН СИ ТИ.